Referentiecase RIGG

“Ik wilde heel graag wat voor mijn eigen regio doen. Nu vijf jaar later kan in concluderen dat dit wel gelukt is” Hemmala Sheerbahadoersing, Directeur RIGG

Hemmala Sheerbahadoersing werkt inmiddels alweer 5 jaar als directeur bij de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG). Ze herinnert zich nog goed hoe hectisch de periode was waarin ze begon in 2018. De organisatie stond nog in de kinderschoenen en er heerste regionaal, maar ook landelijk chaos en onvrede over de financiële tekorten en gebrek aan grip. Haar opdracht was dan ook heel duidelijk: een stabiele organisatie neerzetten met de basis op orde richting alle stakeholders en ketenpartners. Een fikse uitdaging waar ze 5 jaar later met gepaste trots op terug kijkt.

Van niets naar iets
Hemmala vertelt dat het echt pionieren was toen ze begon. Er stond vrijwel niks dus we moesten vanaf het begin de organisatie opbouwen. Er moest zoveel gebeuren dat het voor mij cruciaal was om specialisten naast mij te hebben waaronder op het juridische vlak. Ik ben dan wel advocaat, maar deze materie was zo complex dat ik iemand nodig had om mee te kunnen sparren. Een huisadvocaat waar ik op terug kon vallen. Dit is waar Victor Advocaten in beeld kwam. Tim had in 2016 op verzoek van de gemeenten een open house aanbesteding gedaan voor de jeugdzorg en was dus al bekend. Voordat ik zaken met hem zou gaan doen, wilde ik hem eerst leren kennen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

“Ik was echt op zoek naar een huisadvocaat die het hele speelveld kende en waar ik altijd op terug kon vallen”

Toen ik begon waren het nog 24 gemeenten die samenwerkten, inmiddels zijn het er 10. In zo’n complex speelveld heb je zoveel belangen, landelijke ontwikkelingen, bestuurlijke uitdagingen en politieke uitdagingen dat je echt moet kunnen vertrouwen op specialisten. Tim en Victor Adviseurs zijn dat voor ons. Doordat ik zelf advocaat ben snap ik de juridische uitdagingen, maar zoek ik wel iemand die mij uitdaagt en eerlijk zijn mening geeft. Met Tim kan ik hierover sparren. Hij kent het hele speelveld en is in mijn ogen de juridisch specialist binnen het sociaal domein.

Regionale uitdagingen
Een mooi voorbeeld van Tim zijn werk is een regionaal traject samen met Niels Uenk. Beide heren werden ingehuurd om te onderzoeken of de gemeenten lokaal moesten gaan inkopen. Dit ontstond als gevolg van enige ontevredenheid over het huidige inkoopsysteem voor open huis en de diverse uitdagingen die dit met zich meebrengt voor de bedrijfsvoering. De gemeenten wilden het anders gaan doen, maar dit zou een enorme impact hebben. Tim en Niels hebben destijds bergen werk verzet om goed te luisteren naar wethouders, deel te nemen aan raadsvergaderingen en lokale belangen in acht te nemen. Dat het hun dan toch gelukt is om met een advies te komen waar iedereen zich in kon vinden, vond ik bewonderenswaardig. Het hybride inkoopmodel waar zij mee kwamen, genaamd het Groninger Model, staat nog steeds aan de basis van onze manier van werken vandaag de dag.

In deze periode heb ik heel intensief samengewerkt met Tim en zijn collega’s van Victor Adviseurs. Ik heb echt gemerkt dat ik op hun kan bouwen. Hoe spannend de situatie ook is. Ze zijn een echte partner gebleken. Hun deskundigheid en betrouwbaarheid kan ik echt waarderen.

Vooruit kijken
Inmiddels staat er een organisatie om trots op te zijn. Met eigen inkopers, contractmanagers, financiële- en dataspecialisten is de basis op orde. Dat geeft ons de ruimte om door te pakken en in te zetten op landelijk perspectief. We kunnen ons richten op het vormen van een sterke jeugdhulp regio. Zo zijn we nu druk bezig met het vormen van een nieuwe gemeenschappelijke regeling samen met de GGD.

De rol van Victor Adviseurs is in de jaren wel veranderd. Daar waar we voorheen veel uit handen moesten geven gebruiken we Victor Adviseurs nu met name voor een second opinion. Zo hebben we bijvoorbeeld een maandelijkse intervisie sessie waarbij onze inkoop en contractmanagers kunnen sparren met Tim en zijn collega’s. Daarmee ondersteunt Victor Adviseurs ons echt om onze organisatie naar een nog hoger plan te tillen. Maar dat ze aangehaakt blijven is voor ons een vanzelfsprekendheid.

“Als we een kritische blik nodig hebben schakelen we Victor Adviseurs in. Door hun deskundigheid, betrouwbaarheid en eerlijkheid weten we altijd waar we aan toe zijn”

Meer weten?
Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen als huisadvocaat? Neem rechtstreeks contact op met Tim Robbe via 06 4258 5502 of per mail via robbe@victoradvocaten.nl.

Deel dit bericht:

Gerelateerd