Referentiecase Regionale Inkooporganisatie Zorg (RIOZ)

Door de pro-actieve benaderingen van Tim richting onze regio is het tot een samenwerking gekomen Bas Hulskotte, Manager RIOZ

Bas Hulskotte is de Manager van de Regionale Inkooporganisatie Zorg (RIOZ) in Noordoost-Brabant. RIOZ is onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van specialistische jeugdhulp en WMO Hulp namens samenwerkende gemeenten in de regio.

Het team van Bas bestaat uit 25 personen en beheert meer dan 200 contracten voor jeugdhulp en 80 contracten voor WMO. Dit team bestaat uit contractmanagers, financieel adviseurs, administratief-juridische krachten en zorgbemiddelaars. Hun taak is om de beste kwaliteit zorg te vinden voor de mensen in de regio en ze staan bekend om hun zorgvuldige inkoopproces en betrokkenheid bij hun partners. Echter was er behoefte aan meer juridische capaciteit om de inkoop te optimaliseren. Dit is waar Victor Adviseurs in beeld kwam.

Proactieve benadering zorgt voor samenwerking
Bas kende Tim Robbe van Victor al vanuit zijn vorige rol bij het Land van Cuijk waar Tim werk deed rondom WMO inkoop. Bas verteld “Tim bleek niet alleen een uitstekende juridisch adviseur te zijn, maar ook een uitstekend netwerker met een duidelijke visie op de toekomst. Hij wist waar hij naartoe wilde met zijn ideeën en was in staat om deze ideeën te vertalen naar de praktijk”. Dit sprak Bas en zijn team enorm aan. Door pro-actieve benaderingen richting de regio, kwamen RIOZ en Victor Adviseurs terecht in een intensieve samenwerking.

Bas: “Tim beweegt makkelijk mee met zijn cliënten maar durft wel feedback te geven”

Bas Hulskotte kan zich nog goed herinneren hoe Victor Adviseurs zijn organisatie voor het eerst heeft geholpen. Tim Robbe kwam met het nieuws dat het ministerie een belangrijke pilot aankondigde die betrekking had op de aanbestedingsprocedure voor SAS-diensten.

Dankzij de expertise en het netwerk van Tim en zijn collega’s bij Victor Advocaten, kreeg RIOZ de kans om deel te nemen aan deze pilot. Dit was een belangrijk moment voor RIOZ, omdat het hen in staat stelde om nieuwe ideeën te testen en hun diensten verder te verbeteren. Het was een uitdaging, maar dankzij de inzet van het team van Victor Advocaten, kon RIOZ deze uitdaging succesvol aangaan.

Altijd bereid om de dialoog aan te gaan
RIOZ staat bekend als een organisatie die altijd op zoek is naar oplossingen en bereid is om de dialoog aan te gaan met haar partners. Deze eigenschappen zijn ook terug te vinden bij Victor Advocaten. Bas en zijn team waardeerden het vertrouwen dat het advocatenkantoor in hen stelde en de ruimte die zij kregen om zelfstandig te opereren. Desondanks hield Tim altijd zijn vinger aan de pols en was hij zeer betrokken bij het werk van RIOZ.

Bas is niet alleen tevreden over de resultaten van de samenwerking tussen RIOZ en Victor Advocaten, maar ook over de manier waarop Tim technische inkoopvraagstukken en juridische vraagstukken met elkaar weet te combineren. Dit kan soms lastig zijn, maar Tim was altijd in staat om een duidelijk advies te genereren of binnen zijn netwerk een oplossing te vinden.

Deze veelzijdigheid en expertise maakt Tim en zijn team van Victor Adviseurs een waardevolle partner voor RIOZ.

Bas: “Bij alle medewerkers van Victor Adviseurs zien we dezelfde grondhouding die wij ook nastreven”

Meer weten?
Meer weten over contractstandaarden? Ne

Deel dit bericht:

Gerelateerd