Referentiecase gemeente Almere

“Victor heeft haar goede naam meer dan waargemaakt” Nicole Bosman, Manager Inkoop & Subsidies

Als Manager Subsidie & Inkoop bij de gemeente stond Nicole Bosman voor de uitdaging om het team naar een hoger plan te tillen. De gemeente heeft als ambitie om uiterlijk in 2030 100% duurzaam in te kopen en subsidiëren. Dat vraagt nogal wat van het hele team en de manier waarop het vormgegeven is. Nicole was op zoek naar een juridische specialist die mee kon denken in deze complexe, innovatieve ontwikkelingen.


Innovatie is gaaf, maar zeker ook complex
Als team zijn we de afgelopen periode wel flink uitgedaagd. We willen graag innovatief zijn en ons volledig richten op duurzaam inkopen en subsidiëren, maar dit vraagt nogal wat! Een mooi voorbeeld hiervan is de “Upcycle city competitie” die de gemeente begin 2022 lanceerde. Het doel? De circulaire bouweconomie aanjagen en een substantiële impuls geven aan de woon- en leefkwaliteit in de stad. Marktpartijen werden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor het realiseren van woningen in de bestaande stad. Met zo min mogelijk impact op het milieu een bijdrage leveren aan voldoende woonruimte in Almere. Wanneer je met dit soort nieuwe trajecten bezig bent is het fijn als je een juridische specialist naast je hebt staan die eerlijk advies geeft.

“Ik wilde echt ontzorgd worden in de complexe inkoop materie want we staan als team en gemeente voor een aantal fikse uitdagingen”

Met Victor Adviseurs durven we te innoveren
De afdeling juridische zaken van de gemeente Almere werkte al samen met Victor Adviseurs. Nicole: “ik kreeg een goede referentie van juridische zaken en had ook direct een goed gevoel bij Victor Adviseurs. Wat ik zo knap vind is dat ze op het juiste moment de juiste dingen doen. In het hele proces heb ik het idee dat ik ontzorgd word. Ik durf mij met het team te richten op de inhoud van de complexe trajecten omdat ik weet dat Victor Adviseurs er zijn om ons te helpen. Het zorgt echt voor rust binnen de organisatie”

Ze maken complexe trajecten gemakkelijk

“Ik heb weinig zorgen of het wel goed gaat, de adviseurs van Victor zorgen voor rust in het hele traject”

31 december 2022 liepen de Wmo contracten voor huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding en dagbesteding af. De gemeente moest opnieuw aanbesteden en wilde ook hier de duurzaamheid doelstellingen in doorvoeren. “Nicole: innovatie doorvoeren in een complexe markt als de zorg vraagt om waakzaamheid. Maar we wisten dat we met Victor Adviseurs een echte juridisch expert in handen hadden met veel kennis van het sociaal domein. Je gaat dan al heel anders zo’n traject in. Ik heb me echt verbaasd over de adviseurs van Victor. Zelfs bij deze complexe materie zijn ze altijd in staat om in gewone taal duidelijk te maken wat er aan de hand is. Daarbij zijn ze ook naar ons als klant erg kritisch en houden ze ook regelmatig ons een spiegel voor”.

Het resultaat? “Nicole: een sterke partnership dat uitgaat van transparantie, elkaar in de kracht zetten en kritisch meebewegen. Wij kunnen ons als team volledig richten onze ambities en doelstellingen op het gebied van inkoop en subsidie. En dat kunnen we doen doordat Victor zorgt voor rust, dat vind ik denk ik nog wel het belangrijkste”.

“Met Victor Adviseurs aan onze zijde kunnen wij ons volledig richten op onze doelstellingen en ambities”

Meer weten?
Meer weten over innoveren op juridisch vlak? Neem rechtstreeks contact op met Jocelyne Tophoff via (+31) 6 53 25 70 69 of tophoff@victoradvocaten.nl

Deel dit bericht:

Gerelateerd